Hattaratalous

audiobook

By Anni Marttinen

cover image of Hattaratalous
Audiobook icon Visual indication that the title is an audiobook

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...
Miksi taloutta mitataan bruttokansantuotteella? Ja mitä silloin jää huomiotta? Miksi sanotaan, että leikkauksille ei ole vaihtoehtoja? Tarvitseeko velkaa pelätä? Onko hoivatyöllä arvoa, jos siitä ei makseta palkkaa?
Tässä kirjassa ekonomisti, somevaikuttaja Anni Marttinen avaa talouden olennaiset käsitteet sekä purkaa vaiettuja oletuksia, joita taloustieteen ja politiikan toistelluimpien väitteiden takaa löytyy. Hänen mielestään talouden pitäisi olla ihmisiä varten eikä päätöksiä pitäisi tehdä ilman, että huomioidaan niiden vaikutus myös esimerkiksi hyvinvointiin ja luontoon.
Hattaratalous on kirja ihmiselle, joka haluaa ymmärtää taloudesta ja yhteiskunnasta enemmän, mutta jolle ekonomistien munkkilatina tuntuu vieraalta ja ulossulkevalta. Talouspuheen yleistajuistaminen on demokraattinen teko. Hattarataloudessa on numeroiden lisäksi tilaa myös pehmeinä pidetyille arvoille kuten empatia, luonto, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus.
Hattaratalous