Yollarda Solan Hayatlar Baladı

ebook Yollarda Solan Hayatlar Baladı (Anadolu Topraklarındaki Son Soykırıma Ağıt -3), #3 · Yollarda Solan Hayatlar Baladı (Anadolu Topraklarındaki Son Soykırıma Ağıt -3)

By Roh Nordic AB

cover image of Yollarda Solan Hayatlar Baladı

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Bu çalışma, soykırımın sadece bir tarih meselesi olmadığını, günümüzde de devam eden bir insanlık suçu olduğunu vurgulamakta ve bu sürecin insani boyutunu ortaya koymaktadır.

Her bir bölüm; hem hukuki ve akademik bilgilerle hem de bireysel hikayeler ve şiirlerle zenginleştirilmiştir. Böylece, soykırımın sadece teoride değil, gerçek insanların yaşamlarında nasıl bir iz bıraktığını anlamak mümkün hale gelir.

Bu önsöz ve kitap, adaletin sağlanması ve gelecekte benzer trajedilerin önlenmesi adına, unutulmuş sesleri duyurmayı amaçlamaktadır.

**

Soykırımdan kaçarken yollarda hayatını kaybetmiş olan her meslekten ve gruptan on binlerce insan var...

Hepsine ayrı ayrı yer vermek gerek, herkesi de hakkıyla yad etmek gerek. Ama bunu bir kitapta böyle gerçekleştirebilmemiz imkânsız.

O yüzden de her meslekten seçebildiğimiz kadar numune misal insanlarla kabataslak bu portreyi oluşturmaya çalıştık. Ömrümüz yettikçe de herkesin yaşadıklarına yer vermeye çalışırız umarım. O yüzden de şimdiki çalışmada ismine yer veremediklerimiz bizleri hoş görsünler.

...

Son olarak; kitabın değişik dillere tercümesinde yardımcı olan, kitapta emeği olan herkese sonsuz teşekkürler.

06 Nisan 2024

Ramazan Faruk GÜZEL

Yollarda Solan Hayatlar Baladı