Spasonosna odluka

ebook

By Gordana Maletić

cover image of Spasonosna odluka

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Knjiga Spasonosna odluka nosi oznaku White Ravens za čitanje i prevođenje Međunarodne omladinske biblioteke iz Minhena, što ju je uvrstilo u 250 najboljih knjiga za decu objavljenih u svetu u 1998. godini.

Samo na prvi pogled i u ovoj prozi Gordane Maletić susrećemo se s još jednim nesumnjivim detinjstvom. I samo naizgled i ovoga puta će se avanture njenih živopisnih junaka – sada su to stvari – završiti hepiendom. Između su sećanja, ispričana kroz deset koliko nostalgičnih, toliko i setnih priča.

Ipak, bezazlenost u koju najmlađi čitalac uranja stupivši među stranice ove knjige, samo je prividna. Svaka priča može biti prekinuta nečijim iznenadnim upadom, dok je povratak s tavana u otužnu realnost trpezarije i neminovne entropije nešto o čemu niko ne može ni da misli. A srećni dani svake od nekad novih stvari pripadaju, svi ponaosob, po jednoj zauvek nestaloj zemlji Utopiji.

Pred nama je, nema sumnje, jedno od najcelovitijih i najzrelijih dela Gordane Maletić. Ništa nije suvišno, a jedva da išta nedostaje u ovoj svakidašnjoj, a nesvakidašnje ispričanoj bajci...

Dragomir Đorđević, recezent knjige

Spasonosna odluka