Jødefortellinger

ebook

By Leopold Ritter Sacher-Masoch

cover image of Jødefortellinger

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Leopold Ritter von Sacher-Masoch var en ivrig filosemitt og forkjemper for kvinnefrigjøring. Mellom 1881 og 1885 var han redaktør i det litterære Leipzig-baserte tidsskriftet "Auf der Höhe. Internationale Review". Dette var et progressivt tidsskrift som hadde to hovedmål: å skape toleranse for og integrering av jødene, i tillegg til å arbeide for kvinnefrigjøring.

Sacher-Masoch skildrer i disse historiene jødenes liv og kår med stor innlevelse, varme og humor. Forfatteren har inngående bibelkunnskap, noe som han utnytter til fulle i flere av fortellingenes dramaturgi. Sacher-Masochs fortellinger er både underholdende og opplysende. I tillegg får leseren innblikk i viktige historiske hendelser i Østerrike-Ungarn, hvor flesteparten av historiene utspiller seg i forfatterens samtid. Den første av Sacher-Masochs samlinger med jødefortellinger kom ut i 1878 og fokuserer lite på forfølgelses-tematikken. I disse skildringene er det fargerike individer og personligheter som trer frem.

Dette er første gang disse fortellingene utgis på norsk.

Jødefortellinger