Časnik i špijun

ebook

By Robert Harris

cover image of Časnik i špijun

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Bila je to najozloglašenija sudska pogreška u povijesti. Pariz, 1895.: vojni časnik, Georges Picquart, gleda kako osuđenoga špijuna, Alfreda Dreyfusa, javno ponižavaju pred razuzdanom gomilom.

Dreyfusa doživotno protjeraju na Đavolji otok; Picquart je unaprijeđen u načelnika obavještajne službe koja mu je ušla u trag.

No kada Picquart otkrije da se tajne i dalje prosljeđuju Nijemcima, uvučen je u opasan labirint prijevare i korupcije koji ne prijeti samo njegovoj časti, nego i životu...

Preveo s engleskoga: Andy Jelčić 

 

Robert Harris autor je uspješnih romana kao što su Domovina, Enigma, Pompeji, Staljinov anđeo, Imperium, Lustrum, Duh i Indeks straha, a djela su mu prevedena na više od trideset jezika. Rođen je u Nottinghamu 1957. godine. Nakon diplome na Cambridgeu, radio je kao reporter za BBC, a 1987. postao je urednik u Observeru. Pisao je kolumne za Sunday Times i Daily Telegraph, a 2003. proglašen je britanskim kolumnistom godine. Živi kod Hungerforda u Berkshireu sa suprugom i četvero djece.

 

Napeto i uzbudljivo.

Guardian

Briljantno bez napora.

Mail on Sunday

Junačka i uzbudljiva priča.

Metro

Prijetnja i napetost čvrsto su isprepletene.

Sunday Times

Potpuno zaslužuje naziv remek-djela.

Daily Mail

Ne ispušta se iz ruku.

The Times

Časnik i špijun