Egészség, betegség, diskurzus

ebook Kvalitatív elemzési módszerek az egészségügyi kutatásban

By Gyuró Monika

cover image of Egészség, betegség, diskurzus

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Az egészségügyi szakemberek fontos feladata a kliensekkel folytatott beszélgetés. A diagnózis felállításán túl a terápia megbeszélése, valamint a megelőzésről szóló tájékoztatás is hozzájárul a hatékony gyógyításhoz.

A korszerű, bizonyíték-alapú gyógyításban az egészségügyi szakember-kliens diskurzusok tanulmányozása megkerülhetetlen részét képezik az egészségtudományi kutatásoknak, hiszen a róluk készített részletes, módszeres és mélységi elemzések kiegészítik a statisztikai tényeken alapuló megközelítéseket.

A könyv egészségügyi szakemberek és hallgatók-orvosok, ápolók, szülésznők, gyógytornászok, dietetikusok- számára nyújt áttekintő képet a kvalitatív elemzések fajtáiról, módszereiről és technikáiról, hogy segítséget nyújtson a kutatások megválasztásában, kidolgozásában és publikálásában.

A szerző mind a kézi, mind a számítógépes adatfeldolgozási módszereket példákon keresztül mutatja be, valamint a különböző diskurzus-elemzési módszereket magyar közleményekből vett szemelvények segítségével illusztrálja. A glosszárium jelentős segítséget nyújt a filozófiai és nyelvészeti kifejezések megértésében.

A könyv használható kutatásmódszertani segédkönyvként, de önállóan, egy kurzus részeként is alkalmazható.

Egészség, betegség, diskurzus