SEITANII

ebook LEPĂDAREA DE SATAN · VOLUMUL III

By Ion Coja

cover image of SEITANII

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Trilogia cuprinde trei volume, intitulate VIN AMERICANII, PARIS BY NIGHT și LEPĂDAREA DE SATAN.
"Este un roman în mare parte autobiografic, despre mocanii veniți din Ardeal în Dobrogea, despre constănțeni, despre lumea universitară, despre Petre Țuțea și camarazii săi, despre primejdiile și provocările pe care azi ni le pune în cale condiția de român, despre temeiurile îndreptățirii noastre ca națiune și stat în fața lui Dumnezeu și a Istoriei. Multe personaje sunt persoane reale, publice, incluse în trama romanului cu numele lor real și, parțial, cu faptele lor, reale. Multe dintre aceste fapte reale, până azi necunoscute, vor părea incredibile. Altele, desigur, sunt imaginate. În termeni tehnici, genul proxim este romanul de „auto-ficțiune"...

ȘEITANII este un roman politic, în al cărui fir epic ideile politice grave, de maximă anvergură, trăite cu sinceritate și dăruire, cu autenticitate, determină în mare măsură destinul eroilor.

Am urmărit cu tot dinadinsul ca desfășurarea narațiunii să nu fie grevată de problematica politică, mereu prezentă, să nu fiu nici didactic, nici pedant.

Căutarea adevărului, care este impulsul sufletesc al personajelor principale, îi pune pe eroi în situații spectaculoase, cu totul inedite, unice în proza cunoscută. Am ținut și cred că am reușit să dau narațiunii o desfășurare captivantă, palpitantă, după regula supremă a literaturii: să nu plictisească!...

Mai multe veți găsi în cele 1400 de pagini!..."

SEITANII