Jacinda Ardern

ebook Az új korszak vezetője

By Madeleine Chapman

cover image of Jacinda Ardern

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

A világ legfiatalabb nõi politikai vezetõje, akinél valóban megfér egymás mellett a család és a karrier.
Egy politikus, aki világszerte százmillióknak ad reményt a terrorizmus, a szélsõségek és a klímaváltozás elleni harcban.

Jacinda Ardern 37 évesen lett Új-Zéland legfiatalabb miniszterelnöke. A politikus igencsak feladta a leckét a konzervatív felfogásúaknak: hivatali idejében gyermeket szült, majd hat hét után visszatért a parlamentbe, kislányával az élettársa maradt otthon.
Legalább ennyire fontos Ardern politikai progresszivitása és válsághelyzetben mutatott személyes kiállása. A mormon családban nevelkedett lány már a középiskolában szembesült a társadalmi egyenlõtlenségekkel, az õslakosok elnyomásával. 2017-ben lett az Új-zélandi Munkáspárt elnöke, és még abban az évben a második legnagyobb pártként kerültek a parlamentbe. A miniszterelnöki posztra Ardernt választották meg.
A 2019-es christchurchi merénylet utáni bátor és határozott kiállása tovább növelte népszerûségét. 2020-ban vezetésével Új-Zéland sikeresen védekezett a koronavírus-járvány ellen, és Ardern magabizosan nyerte meg a választást.

Az új-zélandi újságíró, Madeleine Chapman a szalagcímek mögé néz, felfedi a miniszterelnökségig vezetõ utat, és összeveti Jacinda Ardern imázsát a valósággal. Vajon a politikusnõ képes beteljesíteni a benne lévõ ígéretet, és valóban az új kor meghatározó vezetõje és példaképe lehet - nem csupán Új-Zéland, hanem az egész világ számára?

Jacinda Ardern