4D Εκτύπωση

ebook Περιμένετε ένα δευτερόλεπτο, είπατε ότι η εκτύπωση 4D; · Αναδυόμενες Τεχνολογίες Στις Κατασκευές

By Fouad Sabry

cover image of 4D Εκτύπωση

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Τι είναι η 4D εκτύπωση

Η 3D εκτύπωση, ένας τύπος κατασκευής πρόσθετων, θεωρείται ως μία από τις πιο ενοχλητικές εφευρέσεις στη σύγχρονη κατασκευή. Έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο κατασκευής των εξαρτημάτων και του εξοπλισμού, καθώς και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξή τους, στη βιομηχανία. Η τρισδιάστατη εκτύπωση δίνει τη δυνατότητα σε κατασκευαστές και ερευνητές να δημιουργήσουν εξελιγμένα σχήματα και δομές που προηγουμένως θεωρούνταν αδύνατο να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής. Τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες, η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης γνώρισε συνεχείς ανακαλύψεις και έχει αλλάξει δραματικά. Παρά την ικανότητά της να δημιουργεί εξελιγμένα, βιολογικά εμπνευσμένα σχέδια με πολλά υλικά, η τρισδιάστατη εκτύπωση δεν είναι ακόμη κατάλληλη για μαζική παραγωγή.

Η προσθήκη μιας τέταρτης διάστασης στην τεχνολογία 3D εκτύπωσης είναι γνωστή ως "4D Printing". Με αυτή τη νέα διάσταση, τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα πράγματα μπορούν να αλλάξουν σχήμα ανεξάρτητα από περιβαλλοντικά ερεθίσματα όπως φως, θερμότητα, ηλεκτρισμός, μαγνητικό πεδίο κ.λπ. Τα τυπωμένα αντικείμενα αλλάζουν το σχήμα τους δυναμικά ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της περίστασης ενσωματώνοντας τη διάσταση του χρόνου, χωρίς ηλεκτρομηχανικά ή κινούμενα μέρη. Η ικανότητα των τρισδιάστατων εκτυπωμένων πραγμάτων να αλλάζουν σχήμα με την πάροδο του χρόνου ως αντίδραση σε συγκεκριμένα ερεθίσματα βασίζεται στην ικανότητα του υλικού να μετασχηματίζεται με την πάροδο του χρόνου ως απόκριση σε συγκεκριμένα ερεθίσματα και δεν απαιτεί ανθρώπινη αλληλεπίδραση για να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτα προϊόντα σε μια ποικιλία εφαρμογών, όπως η αυτοαναδιπλούμενη συσκευασία και οι προσαρμόσιμες ανεμογεννήτριες, έχει ωθήσει την άνοδο της 4D εκτύπωσης.

Πώς θα ωφεληθείτε

(I) Πληροφορίες και επικυρώσεις σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:

Κεφάλαιο 1: Εκτύπωση 4D
Κεφάλαιο 2: Τετραδιάστατο προϊόν
Κεφάλαιο 3: Αρχιτεκτονική απόκρισης
Κεφάλαιο 4: Αποκριτική σχεδίαση με τη βοήθεια υπολογιστή
Κεφάλαιο 5: Τρισδιάστατη εκτύπωση< br />Κεφάλαιο 6: Τρισδιάστατη μοντελοποίηση
Κεφάλαιο 7: Τρισδιάστατη σάρωση
Κεφάλαιο 8: Αγορά τρισδιάστατης εκτύπωσης
Κεφάλαιο 9: Τρισδιάστατη βιοεκτύπωση
Κεφάλαιο 10: Τρισδιάστατη εκτύπωση τροφίμων
Κεφάλαιο 11: Μορφή 3D Manufacturing
Κεφάλαιο 12: Ταχύτητα εκτύπωσης 3D
Κεφάλαιο 13: Συστήματα 3D

(II) Απαντώντας στις κορυφαίες ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την 4D εκτύπωση.
(III) Παραδείγματα πραγματικού κόσμου για τη χρήση της 4D εκτύπωσης σε πολλούς τομείς.
(IV) 17 παραρτήματα για να εξηγήσετε, εν συντομία, 266 αναδυόμενη τεχνολογία σε κάθε κλάδο για την πλήρη κατανόηση 360 μοιρών των τεχνολογιών 4D εκτύπωσης.

Για ποιον απευθύνεται αυτό το βιβλίο

Επαγγελματίες, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, λάτρεις, χομπίστες και όσοι θέλουν να υπερβούν τις βασικές γνώσεις ή πληροφορίες για κάθε είδους 4D εκτύπωση.

4D Εκτύπωση