Manifesto

ebook Düzeliş Türkiye

By Oktay Demirci

cover image of Manifesto

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Türkiye'de hakkında konuşulması kanunlarla yasaklanmış çok fazla konu var. Hakaret edilmesini önleme adı altında, duyulmak istenmeyen her türlü eleştiri engellenebiliyor. Belirli bir seviyeye kadar konuştuktan sonra susmak zorunda kalınıyor. Dolayısıyla sorunların kökenine inilemiyor.

Bu kitap, türkiyenin temel sorunlarını ele alır ve bazı çözüm yolları sunar. Akademik bir kitap değildir. Tamamen yazarın kendi düşünceleridir. İnsanların düşüncelerini eleştirme odaklıdır ve bu yüzden okuyanların büyük bir kısmını rahatsız edebilir. Öyle ki, birşeylerin değişebilmesi için birilerinin rahatsız olmaları da gerekiyor. İfade özgürlüğü şu an türkiyenin birincil ihtiyacı. Mutlu ve huzurlu bir gelecek için konuşulmayan meselelerin konuşulması ve bunların iyi veya kötü yanlarının açığa çıkması gerek.

Ben iyi bir eğitim almadım. Açıköğretim mezunuyum. Bundan dolayı anlatacaklarımın önemsiz olduğunu düşünecek olursanız size kitabı daha çok tavsiye ederim. Çünkü iyi eğitim takıntısınında neden saçma olduğunu anlatmaya çalıştım. Herkesin anlayabilmesi için olabildiğince basit bir üslupla yazdım. Sizden isteğim açık fikirli olmanız ve sindirerek okumanızdır.

Manifesto