Πρόωση Πλάσματος

ebook Μπορεί το SpaceX να χρησιμοποιήσει Advanced Plasma Propulsion για Starship; · Αναδυόμενες Τεχνολογίες Στην Αεροδιαστημική

By Fouad Sabry

cover image of Πρόωση Πλάσματος

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Τι είναι η προώθηση πλάσματος

Ένα Starship της SpaceX που τροφοδοτείται από κινητήρες χημικών μεθυλοξέων θα χρειαστεί έως και έξι μήνες για να φτάσει στον Άρη. Στη Γη, η έκθεση στην ακτινοβολία είναι μικρότερη από 2,5 milliseiverts ετησίως. Στην προσέγγισή τους στον Άρη, οι άποικοι θα αντιμετωπίσουν επίπεδα 300 φορές υψηλότερα από αυτό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προηγμένες υπεραγώγιμες τεχνολογίες πρόωσης πλάσματος για να μειώσουμε το χρόνο σε 30 ημέρες; Η Neutron Star Systems έχει αναπτύξει ένα βελτιωμένο μαγνητοπλασμαδυναμικό σύστημα ώθησης που χρησιμοποιεί υπεραγώγιμους ηλεκτρομαγνήτες υψηλής θερμοκρασίας οξειδίου του χαλκού σπανίων γαιών για να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της πρόωσης πλάσματος ενώ καταναλώνει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του μέλλοντος για την πρόωση διαστημικών πτήσεων.

Τεχνικά, υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων πρόωσης, τα χημικά και τα ηλεκτρικά ανάλογα με τις πηγές του καυσίμου. Οι ηλεκτροστατικοί προωθητές χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση μικρών δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά που είναι ικανοί να παρέχουν ώση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτοί οι προωθητές καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο σε σύγκριση με τα χημικά συστήματα πρόωσης. Επομένως, για τα συμφέροντα μείωσης του κόστους, οι επιστήμονες του διαστήματος ενδιαφέρονται να αναπτύξουν προωθητές με βάση την τεχνολογία ηλεκτρικής πρόωσης.

Μπορεί το SpaceX να χρησιμοποιήσει το Advanced Plasma Propulsion για Starship;

Πώς θα ωφεληθείτε

(I) Πληροφορίες και επικυρώσεις σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:


Κεφάλαιο 1: Μηχανή πρόωσης πλάσματος
Κεφάλαιο 2: Διαστημικές πτήσεις
Κεφάλαιο 3: Ηλεκτρομαγνητικό Αεροκίνητο Όχημα χωρίς πτερύγια
Κεφάλαιο 4: Πρόωση διαστημικών οχημάτων με ηλεκτρική ενέργεια
Κεφάλαιο 5: Ion thruster
Κεφάλαιο 6: Stellarator
Κεφάλαιο 7: Ηλεκτρικό πανί
Κεφάλαιο 8: MagBeam
Κεφάλαιο 9: Προώθηση διαστημικού σκάφους
Κεφάλαιο 10: Προηγμένο σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης
Κεφάλαιο 11: Αντιβαρύτητα
Κεφάλαιο 12: Τεχνητή βαρύτητα

(II) Απαντώντας στις κορυφαίες ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την πρόωση πλάσματος.
(III) Παραδείγματα πραγματικού κόσμου για τη χρήση της πρόωσης πλάσματος σε πολλά πεδία.
(IV) 17 παραρτήματα για επεξήγηση, εν συντομία, 266 αναδυόμενη τεχνολογία σε κάθε κλάδο για να έχει πλήρη κατανόηση 360 μοιρών των τεχνολογιών πρόωσης πλάσματος.

Για ποιον απευθύνεται αυτό το βιβλίο

Επαγγελματίες, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, λάτρεις, χομπίστες και όσοι θέλουν να υπερβούν τις βασικές γνώσεις ή πληροφορίες για κάθε είδους πρόωση πλάσματος.

Πρόωση Πλάσματος