Fehér hunok nyomában Ázsia szívében

ebook

By Csáji László Koppány

cover image of Fehér hunok nyomában Ázsia szívében

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

A szerző 2001-ben több hónapos etnológiai kutatást végzett a Himalájában, Hindukusban, a Karakorum-hegységben és a Taklamakán-sivatagban. Ez a világ etnikailag, nyelvileg egyik legsokszínűbb, elzárt világa, ami jelenleg Kasmírnak a Pakisztán által megszállt területéhez és a Kína területén lévő Ujgurisztánhoz (Xinjiang) tartozik. A szerző útja a kínai–afgán–pakisztáni határvidéktől az Ujgurisztánban (Kelet-Turkesztánban) található Taklamakán sivatagán át egészen a Tiensan-hegységig vezetett. Az izgalmas útleírás nemcsak a térség útikönyvszerű ismertetését tűzi ki célul. A feltárt történeti, régészeti és néprajzi adatok részletgazdag ismertetésén túl érzékletesen, naplószerűen tartalmazza a szerző élményeit, viszontagságait is, hiszen át kellett kelnie a világ legnagyobb hegységein, gyatra utakon, majd hegyi ösvényeken, gleccsereken és sivatagokon. Ajánljuk e kötetet mindazoknak, akiket érdekel ennek az alig ismert térségnek az ókorig visszavezethető, ezerszálú múltja és sokszínű jelenlegi kultúrája; továbbá azoknak is, akik kíváncsiak arra, hogy a hunoknak a Közép-Ázsiába, majd Indiába vonuló ágának (hjúnok, majd varhunok, fehér hunok, heftaliták) utóélete, hatása felfedezhető-e és miképpen e vidéken, ahol Közép-Ázsia, Belső-Ázsia és az Indiai szubkontinens találkozik. Az olvasó bepillantást nyer az ujgurok, szarakolok, hunzakutok, sinák, kovárok, kalasok és más, alig ismert hegyi népek világába.
A Fehér hunok nyomában Ázsia szívében a szerző Tündérek kihalófélben című háromkötetes művének első része. A teljes e-könyv egyben is megvásárolható.

Fehér hunok nyomában Ázsia szívében