Statistica pentru afaceri

ebook

By Nicolae Sfetcu

cover image of Statistica pentru afaceri

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Statistica pentru afaceri este un ghid practic elementar de statistică, cu eșantioanele de date și exemplele orientate spre afaceri. Statistica face posibilă analiza problemelor de afaceri din lumea reală cu date reale, astfel încât să puteți determina dacă o strategie corporativă generală sau de marketing funcționează cu adevărat, sau care să fie prețul produselor și serviciilor.
Statistica, pe scurt, este studiul datelor. Include statistici descriptive (studiul metodelor și instrumentelor de colectare a datelor și modelele matematice pentru descrierea și interpretarea datelor) și statistici inferențiale (sistemele și tehnicile de luare a deciziilor bazate pe probabilități și predicții exacte). Statistica se bazează în mare parte pe matematică, iar studiul statisticilor a fost împrumutat de multe concepte majore în matematică: probabilitate, distribuții, eșantioane și populații, curba clopotului, estimare și analiza datelor.
Statistica pentru afaceri preia instrumentele de analiză a datelor din statisticile elementare și le aplică afacerilor. Multe dintre instrumentele utilizate în statisticile de afaceri sunt construite pe cele obișnuite în matematica de bază. Testarea ipotezelor (în cazul în care testați o idee) și analiza de regresie (potrivirea datelor la o ecuație) se bazează pe aceste cunoștințe.

Statistica pentru afaceri