Alle kleuren van kwantumverstrengeling

ebook Van de mythe van Plato's grot, tot de synchroniciteit van Carl Jung, tot het holografische universum van David Bohm.

By Bruno Del Medico

cover image of Alle kleuren van kwantumverstrengeling

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Het boek is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel (De intuïties) behandelt de auteur de meest relevante hypothesen over de illusoire werkelijkheid van de waarneembare wereld. Het bestaan van een bewustzijnsniveau dat de materie overstijgt, is door de grote denkers voorzien. We vinden dit idee in Plato's Myth of the Cave, in Berkeley's "Immaterialistic Theory", in "Psychology of Form" (Gestaltpsychologie). De meest gezaghebbende bron ligt in de werken over het collectieve onbewuste en over de synchroniciteitstheorie van Carl Jung.

In het tweede deel (Confirmations) beschrijft de auteur op een elementaire maar gedetailleerde manier het pad van de kwantumfysica, van Thomas Young's experiment met dubbele spleet tot de verschijnselen van de superpositie van toestanden en kwantumcorrelatie. Door middel van deze geprivilegieerde sleutels is het mogelijk om kwantumverstrengeling te begrijpen. In het derde deel (Perspectives) beschrijft de auteur de theorieën die zijn ontwikkeld door David Bohm over het "kwantumpotentieel" op het "geïmpliceerde en geëxpliceerde universum". en over de holografische visie van de kosmos. Alles wordt uitgelegd in absolute eenvoud, zonder het gebruik van wiskundige formules en met behulp van vele illustraties.

Alle kleuren van kwantumverstrengeling