Implicarea cuantică și sincronicitatea psihică

ebook Câmpuri de forță, nelocalități, percepții extrasenzoriale. Proprietățile surprinzătoare ale fizicii cuantice

By Bruno Del Medico

cover image of Implicarea cuantică și sincronicitatea psihică

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Timp de mai multe secole, percepțiile extrasenzoriale, cum ar fi telepatia, semnele și clarviziunea, au fost considerate fantezii frauduloase, iluzii sau invenții.

Abordarea materialistă predominantă în cercurile științifice

a priori neagă orice realitate „spirituală". Motivul este că aceste realități nu sunt verificabile în laborator.

În ciuda acestui fapt, toată lumea a avut unele dintre experiențele negate de știință. Printre aceste experiențe ne putem aminti evenimentele inexplicabile, augurele evenimentelor viitoare sau visele care se împlinesc.

Adesea, am obținut beneficii deosebite din aceste experiențe și acest lucru arată că acestea nu au fost experiențe iluzorii.

Aceste fenomene nu sunt rare și afectează pe toată lumea. Unii savanți, înzestrați cu o minte mai deschisă, au dorit să abordeze problema în mod științific. Se întrebau dacă există o modalitate de a înțelege experiențele extrasenzoriale fără a recurge la ocultism, mitologie sau filosofii pseudo-religioase. Cartea relatează experiențele acestor cercetători.

Acum, în cele din urmă, apar dovezi care demonstrează științific existența unui nivel superior de conștiință.

Există o „minte colectivă" care conține idei și gânduri comune întregii umanități. Acesta este un cosmos psihic, pe care îl putem folosi în beneficiul nostru. Din acest cosmos primim semnale și informații.

În 1980 „încâlcirea cuantică" a fost confirmată experimental. Această proprietate este tipică particulelor elementare. Toate particulele (atomi, electroni, fotoni) pot comunica între ele fără a suferi limitările spațiului și timpului.

Acest lucru contrastează puternic cu ipotezele fizicii materialiste.

Comunicarea dintre particulele elementare are loc într-o dimensiune care nu este supusă legilor cunoscute ale fizicii. Această dimensiune poate fi comparată cu o „Minte universală".

Experimentele „Proiectului conștiinței globale" efectuate la Universitatea Princeton au demonstrat fără îndoială existența unei conștiințe mondiale.

Cartea descrie așa-numita teorie „subconștient colectiv" dezvoltată de celebrul psihoterapeut Carl Gustav Jung. Teoria lui Jung este foarte asemănătoare cu conceptul neoplatonic de „Anima mundi". Aceste teorii sunt confirmate în predicțiile fizicii cuantice, dezvoltate de oameni de știință eminenți și laureați ai premiului Nobel.

Fizica cuantică documentează existența unui nivel numit „non-local". La acest nivel, particulele elementare, în ciuda faptului că sunt separate de distanțe imense, știu totul despre ele și se comportă ca și cum ar fi una.

Din viziunea materialistă a unui univers total bazat pe materia agregată întâmplător, umanitatea se îndreaptă spre un nou mod de a înțelege realitatea, unde materia și psihicul coexistă și se integrează.

În timp ce fizica clasică rămâne dominantă în lume perceptibilă simțurilor noastre, apar noi niveluri de realitate cu conținut psihic.

La nivel cuantic, fizica clasică nu mai este valabilă. Numai partea materială a cosmosului nu își îndeplinește funcția. Are nevoie de o dimensiune psihică, adică de un nivel suplimentar, nivelul non-localității.

În acest nivel, întregul univers devine un singur lucru. Nu mai este făcut din materie, ci din energie și informație și este coordonat de o forță de armonie fără de care ar exista doar haosul.

În cele mai ascunse niveluri ale realității, materia nu se poate lipsi de psihic. În mod similar, psihicul are nevoie de partea materială pentru a se exprima.

Această conștientizare însoțește umanitatea către un nou salt evolutiv, după care dominarea materialistă va înceta.

Se va stabili o eră de colaborare...

Implicarea cuantică și sincronicitatea psihică