Vadászkutya

ebook

By Levente Szabó

cover image of Vadászkutya

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Vadászkutyák kiképzése - A hasznos családtag

Az akkori vadászok már évszázadokkal ezelőtt rájöttek, hogy a vadászat egy vadászsegéddel együtt sokkal könnyebb, mintha csak emberek vesznek részt a vadászaton. Rájöttek, hogy különösen a kutyáknak olyan érzékszervük van, amely nélkülözhetetlen a vadászatban, és amelyet az ember egyedül soha nem tudna utánozni vagy lemásolni. A kutyafajtákat kifejezetten erre a célra tenyésztették ki az évek során, hogy megkönnyítsék a vadászok életét. Hogyan deríthetem ki, hogy melyik kutyafajta illik hozzám vadászként a legjobban? Milyen vadászatokat végezhet velem, és pontosan mit kell tennem, ha már megszereztem a kutyát?

Végül is nem akármilyen kutya jöhet vadászatra. Ehelyett ezt az állam szabályozza, ezért vannak olyan irányelvek is, amelyeket a vadásznak nagy jelentőséget kell tulajdonítania. Ez egyértelműen összezavarhatja a leendő kutyavezetőt.

Elvileg bármelyik családi kutya vadászkutyává válhat. Mindazonáltal vannak bizonyos követelmények, amelyeknek a szóban forgó kutyának meg kell felelnie ahhoz, hogy a vadászkutyák használhatósági vizsgáján részt vehessen, illetve átmenjen. A könyvben megfelelő kutyafajták kerülnek bemutatásra.

Ebben a könyvben sok fontos információt talál a vadászkutyák kiképzéséről:

  • Mozgásvadászat
  • Stalking
  • Stalking vadászat
  • Kutyafajták
  • Saját kutya kiképzése
  • Nyomon követési képzés
  • Dummy képzés
  • Vadászatellenes képzés
  • A berendezés
  • Ez az útmutató segítséget kíván nyújtani a vadásznak abban, hogy vadászkísérője gond nélkül átmenjen a vadászkutyák alkalmassági vizsgálatán, és így az említett vadászsegéd is a vadászat teljes jogú tagjává válhasson.

    Ez a könyv betekintést nyújt egy vadászkutya kiképzésébe, és nem csak abba. Betekintést nyújt az ember és az állat közötti kötelékbe, amely nem gyakran létezik ilyen magas és szélsőséges szinten a tulajdonos és a háziállat között. A vadászkutya nem csak egy eszköz, hanem családtag, és olyan valaki, aki élvezi, ha simogatják és játszanak vele. Sok örömet kívánunk a vadászkutyával.

    Vadászkutya