Fejlődéslélektan (Fejlődéspszichológia és Pszichológia)

ebook

By Levente Szabó

cover image of Fejlődéslélektan (Fejlődéspszichológia és Pszichológia)

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

A serdülő- és gyermekkori fejlődéslélektan alapjai

A kisgyermekek fejlődése nemcsak lenyűgöző, hanem hihetetlenül összetett is. A gyermekek olyan fejlődési szakaszokon mennek keresztül, amelyek ennél nehezebbek nem is lehetnének. Ezek valóságos hegyek, amelyeket ezeknek a kis lényeknek nemcsak életük első éveiben kell megmászniuk, hanem amelyek egész életüket meghatározzák. A gyermekek azonban nem egyedül mennek keresztül ezeken a fejlődési szakaszokon.

A gyermek szülei nagyon központi szerepet játszanak a gyermek pszichológiai fejlődésében. Mindig ott vannak, amikor az első nagy akadályokat leküzdik, és amikor az első sikereket elkönyvelik. A kisgyermekek fejlődése azonban nem mindig pozitív: olyan problémák merülhetnek fel, amelyek kihatnak e gyermekek további életére; elvégre a gyermekkor minden felnőtt élet alapja.

A könyv a következő témakörökkel foglalkozik:

  • Miért fontos a pszichológiai fejlődés.
  • A gyermek életének első évei
  • Erkölcsi formálódás és önbecsülés
  • Gyermekkor és serdülőkor ma
  • Fejlődési problémák
  • Genetikai és környezeti tényezők
  • Hogyan támogathatják a szülők a gyermekeket.
  • Nem ritka, hogy a szülők kétségbeesnek az előttük álló akadályok miatt, amikor saját gyermekük hirtelen fejlődési problémákkal küzd. Ez nehéz gyermekkori tanfolyamokhoz vezet, és a családon belüli kapcsolat is sokat szenvedhet az ilyen problémáktól.

    Ez a könyv pontosan meg akarja magyarázni, hogy miért nem lehet a gyerekeket felelőssé tenni ezekért a problémákért. Inkább meg kell védeni őket minden olyan veszélytől, amely a fejlődés útjában állhat. Pontosan ez az, amivel minden szülőnek tisztában kell lennie.

    Ez a könyv minden bizonnyal segít megérteni a fejlődéslélektan alapjait.

    Fejlődéslélektan (Fejlődéspszichológia és Pszichológia)