Prinţesa şi Grăjdarul

ebook

By Calin Kasper

cover image of Prinţesa şi Grăjdarul

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Mihail este un adolescent provenit dintr-o familie de ţărani cu şapte copii, care se luptă din greu cu viaţa. O parte importantă din aceste greutăţi cad pe umerii lui.
Când însă după mai multe nenorociri paralizează tatăl, Mihail realizează că singura salvare este să plece la muncă în străinătate.
Ajuns în occident, găseşte un loc de muncă ca îngrijitor la o fermă de cai a unei contese scăpătate. Aici, pe lângă îngrijitul cailor, reuşeşte să organizeze o activitate lucrativă, prin golirea de lucruri a locuinţelor scoase la vânzare, pe care le trimite în România.
Afacerea a prosperat, până când a aflat că încălcase fără să ştie teritoriul mafiei albaneze. A scăpat nepedepsit doar fiindcă a fost omenos cu un albanez, care i-a ţinut partea. Dar n-a mai putut să continue această afacere bănoasă, care a adus prosperitate şi familiei lui.
Cu ajutorul lui Mihail, Contesa câştigă o sumă mare de bani din pariurile de la cursele de cai, unde stârneşte invidia altei mafii, cea a pariurilor. Ei se răzbună pe contesă, cu ajutorul magiei negre. Priceput şi la descântat, Mihail reuşeşte să-şi salveze stăpâna de la moarte, câştigându-i astfel încrederea şi ajungând consilierul ei când se iveau probleme delicate.
Astfel Mihail îi dă sfaturi utile referitor la un derby la care contesa, printr-un subterfugiu sugerat de român, reuşeşte încă odată, ca să devalizeze casa pariurilor.
Contesa avea o nepoată suferindă, din cauza unui viol produs cu 10 ani în urmă, când fata avea doar 11 ani. Contesa avea să-l pedepsească pe pedofil, aruncându-l într-o fântână. Violatorul, în urma morţii violente, s-a transformat într-un strigoi, care o teroriza periodic pe biata copilă, agravându-i boala.
Când contesa a fost plecată la un derby, neapoata ei a fost lăsată pe seama lui Mihail. Acesta, având în grija lui şase fraţi mai mici, a ştiut să se poarte delicat cu copila, care se îndrăgosteşte fulgerător de el. Fiindcă şi lui îi cade dragă fata, cei doi devin amanţi şi apoi se vor şi căsători.
Dar curând, aveau să dea de un alt necaz: prefectura a somat-o pe contesă să-şi lichideze herghelia, din cauză că se afla aproape de puţurile cu alimentare cu apă a localităţilor din jur. Mihail reuşeşte să transforme cu banii prefecturii castelul bântuit de strigoi într-o afacere bănoasă, unde veneau bogătanii dornici de senzaţii tari. Cum fantoma apărea seară de seară şi doritorii stăteau la coadă pentru o programare, afacerea a devenit curând o sursă nesecată de câştig.
Dar, din cauza aceleaşi mafii a pariurilor care o urmăreau pe contesă pentru încă o nefăcută, dar şi din cauza dorului, Mihail se mută cu cai, nevastă contesă şi tot calabalâcul în România, unde jumătate din sat devenise proprietatea lui.
Aici înfiinţează împreună cu un pensionar o cooperativă, care se dezvoltă rapid şi aduce sătenilor prosperitate. În timp ce afacerea cu castelul ia sfârşit printr-un incendiu, cooperativa avea să se desfiinţeze din teama sistemului că acest model s-ar putea lăţi în toată ţara.
S-ar fi putut crede că destinul acesta al lui Mihail asemănător cu al Meşterului Manole a învins, dar Mihail mai are o răbufnire, prin care reuşeşte să construiască un sanatoriu-minune, unde se vindeca orice boală. Transformă din nou afacerea într-una prosperă, care însă va fi din nou stopată, fiindcă Oculta Satanica a pus ochii pe ea.
Ajuns din nou de unde a plecat, Mihail nu se ruşinează să pună din nou mâna pe coasă. Dar seminţele aruncate de el au încolţit şi el va ajunge să conducă asociaţia cooperativelor reunite din România.
Desigur că un flăcău tânăr şi sănătos, până când şi-a găsit perechea, a avut destule ocazii de a face dragoste cu mai multe femei. În această descriere...

Prinţesa şi Grăjdarul