Uluslararası İlişkilerde Teoriler ve Yaklaşımlar

ebook

By Nihal Kırkpınar Özsoy

cover image of Uluslararası İlişkilerde Teoriler ve Yaklaşımlar

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Yirmi birinci yüzyılda uluslararası sistemde aktör sayısı daha da artmış, bu aktörler arasında etkileşimlerin boyutları ve kapsamı genişlemiş, aktörler arasındaki karmaşık küresel bağımlılık düzeyi üst düzeye ulaşmış, Uluslararası İlişkiler disiplininin ilgilendiği konu alanları çeşitlenmiştir. Bir başka ifadeyle, uluslararası ilişkiler daha önce hiç olmadığı kadar karmaşık ve kompleks bir yapıya dönüşmüştür. Bu karmaşık yapıyı basitleştirmek, daha anlaşılır hale getirmek, uluslararası ilişkiler bünyesinde yaşanılan olayları ve olguları açıklamak, geleceğe dair öngörülerde bulunmak için kullanılan en önemli araçlardan biri de teoriler olmuştur. Bu kitabın amacı da Uluslararası İlişkiler disiplinine ilgi duyanlara, bu alanda çalışma yapan akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere Uluslararası İlişkiler disiplini içerisinde sıklıkla yer bulan teorilerin tanıtılmasıdır.

Postkolonyalizm teorisinin yazarlarından biri olan Doç. Dr. Sedef EYLEMER hocamız dışında bu kitap projesine özenli ve değerli çalışmalarıyla bölüm yazarı olarak katkıda bulunanların hepsi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Anabilim dalında Tezli Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış ya da eğitimine devam eden öğrencilerimizden oluşmaktadır.

Uluslararası İlişkilerde Teoriler ve Yaklaşımlar