AİLENİZİN DOKTORU OLUN

ebook

By Lilay Koradan

cover image of AİLENİZİN DOKTORU OLUN

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Beynin performansını artıran en önemli öğün kahvaltıdır. Nitekim düzenli olarak kahvaltı yapan kişilerin diğerlerine oranla daha başarılı ve verimli oldukları biliniyor. Kahvaltı alışkanlığı olmayan kişilerde konsantrasyon kaybı çok oluyor. Yalnızca kahve içmek uykuyu açsa bile vücuda enerji ve besin öğesi sağlanmıyor. Üstelik kahve, daha sonra alınan bazı besinlerin vücutta kullanımına engel oluyor.
Bu yönü ile kahveye bir anlamda besin hırsızı gibi bir gözle bakabiliriz. Çünkü bazı vitamin ve mineraller alınan fazla kahve sayesinde mide ve bağırsakta emilemiyor. Böylece insan bir süre sonra kendini yorgun hissetmeye başlıyor. Ayrıca kahve, matematiksel ve mantıksal becerileri de olumsuz yönde etkiliyor.
Yoğun bir güne başlarken; peynir, süt, yumurta gibi protein içeren besinler, kepekli ekmek ve şekersiz çay ya da meyve suyundan oluşan bir kahvaltı ile güne başlamak iyi bir tercih olsa gerek.
Beyni yalnızca kahvaltı etkilemiyor tabii ki. Diğer öğünlerde yenen bazı gıdaların da beyin üzerinde etkisi var. Proteinli gıdalarda bulunan trozin isimli amino asit hızlı düşünme, enerjik olma ve motivasyon gibi katkılarla daha verimli çalışmamızı sağlıyor. Karbonhidratlı besinler, beynin enerji kaynağı olan glikozu temin ediyor. Bunun yanı sıra pek çok vitamin ve mineraller beynin normal gelişimi ve çalışması için gerekli.

AİLENİZİN DOKTORU OLUN