Gizemli Güç

ebook İlluminati

By İsmail Çorbacı

cover image of Gizemli Güç

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Uzun bir hazırlık evresinden sonra 1 Ocak 2001 tarihinde Euro, Avrupa Birliği ülkelerinde resmi para birimi olarak yürürlüğe girerken ulusal birimleri tedavülden kalktı. Bundan bir kaç ay sonra gazetelerinde köşelerinde küçük bir haber olarak yer almış bir hadise yaşandı. O kadar önemsiz ve insanı tebessüm ettiren bir haberdi ki bu, şu anda haberi saklamadığı için hayıflanıyorum.

Bu nedenle, haberin nerede ve tam olarak hangi tarihte yayınlandığını bile hatırlamıyorum. Habere göre, Hollanda'nın küçük bir kasabasında kasaba kilisesinin papazı Euro banknotlarının üzerinde 'masonik' işaretler bulunduğunu iddia ederek cemaatinin Euro kullanmamasını tavsiye etmiş. Kasabaya sekülerleşme pek uğramadığından olacak, bütün bir kasaba halkı papazlarının tavsiyesini dinleyerek, Euro kullanmama ve alışverişlerini eski ulusal para birimi olan Güldenlerle yapmaya karar vermiş.

Böylece, bu Hollanda kasabası, koskoca Avrupa Birliği'nde minnacık bir ada şeklinde, Euro'ya geçmeyen bir yer olarak kalmış.

Gizemli Güç