Özgüvenli Çocuk Yetiştirmek

ebook

By TURGAY KESKİN

cover image of Özgüvenli Çocuk Yetiştirmek

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Sevgili anneler ve babalar; "Bir gün, dünyaya gelmek üzere olan bebeğinizden, böyle bir SMS alsaydınız, ne hissederdiniz?" sorusuyla başlayalım kitabımıza. Siz biraz düşünedurun biz de temeli "doğru iletişim" olan, "özgüvenli çocuk yetiştirme ile ilgili bilgileri derleyerek size sunalım.
Her anne-baba, çocuğunun huzurlu ve mutlu bir hayat yaşamasını ister. Yetişkinliğinde hayata karşı güçlü durabilmesini, zihinsel, ahlaki ve özgüven açısından yeterli olabilmesini ister.

Bu yüzden de kendi bildiği ve kendi doğruları ile yetiştirir çocuğunu. Bu da iletişimle olur. Doğan Cüceloğlu; "iletişim, anlam alışverişidir" der. Çocuk, kendisine nasıl bir iletişim diliyle yaklaşılıyorsa; kendisi ve çevresi hakkındaki yargılara, anlamlara ulaşır. Benlik bilinci bu şekilde oluşmaya başlar.
Elbette iletişim, sadece konuşmak değildir. Söyledikleriniz, söylemedikleriniz, o anki ruhsal durumunuzun vücut dilinize olan yansıması ve bunun gibi aklınıza gelebilecek her şey, onun için bir mesaj niteliğindedir ve her hâlinizle siz, onla iletişim kurmaktasınızdır.

Özgüvenli Çocuk Yetiştirmek