OSMANLI'NIN KANLI TARİHİ

ebook

By LÜTFİ ŞAHİN

cover image of OSMANLI'NIN KANLI TARİHİ

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Hepimiz düşünürüz, keşke padişah olarak doğmuş olsaydık. Neden böyle düşünürüz? Rahat edelim, güzel bir yaşantımız olsun diye. Ancak elinizde bulunan bu eseri okudukça Osmanlı padişahlarının hiç de rahat bir hayat sürmediklerini göreceksiniz. Yaşantılarında hem ülke içi siyaseti dengelemek hem de ülke dışı siyasette etkin rol oynamak zorunda kalan bu padişahlardan bir kısmı, tahtlarından indirilmiştir. Kimdir tahtından indirilen sultanlar? Neden indirilmişlerdir? Kafanıza takılan sorulara cevaplar bulacağınız bu eseri, bir solukta okuyacağınızı tahmin ediyorum.
Aynı sıkıntıları çeken şehzadeleri bulacaksınız bu eserde... Sürülen ve öldürülen şehzadelerin sıkıntılarına tanık olacaksınız.
Sıkıntıları ortak olan, devrik padişahların 16'sı burada yer almaktadır. Bunların arasından sadece iki padişah, idam edilmeyerek eceli ile ölmüş ancak, birer kez taht'tan indirilip tekrar çıkmıştır. Peki, sadece Hanedan mensupları mı bu sıkıntıları yaşadı? Tabii ki hayır...
Anlayacağınız, Osmanlı'nın gözyaşları damla damla aktı ve ben elimden geldiği kadar bu acılara ortak olmak istedim. Ecdadımız, gerçekten büyük insanlardan oluşmuş. İstedim ki bu büyük insanların çektiği acıları paylaşalım. Ne derler bilirsiniz: "Acılar paylaşıldıkça azalır."

OSMANLI'NIN KANLI TARİHİ