Bilimsel Yazı

ebook Dönem Ödevi, Lisans Tezi Veya Yüksek Lisans Tezi Yazma

By Yusuf Yilmaz

cover image of Bilimsel Yazı

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Lisans tezleri, yüksek lisans tezleri, diploma tezleri, master tezlerinin bilimsel yazımı kolaylaştı.

Akademik bir eğitimi tamamlamanın birçok farklı yolu vardır ve hiçbiri diğerinden daha az değerli değildir. Hepsi eşit derecede önemlidir ve kendi öğrencileri için hayat değiştirici olabilir. Yine de pek çok öğrenci böyle bir çalışmayı yapmak için oturmakta bile zorlanıyor. Profesörler ve öğretim görevlileri tarafından yalnız bırakılıyorlar ve süpervizörleri bile yeterince yardımcı olamıyor.

Bu nedenle, özellikle önemli bir konu alanı olmasına rağmen, bu öğrencilerin başvurabileceği çok az literatür vardır. Bu durum kaygının yanı sıra büyük miktarda strese de neden olabilir. Yine de lisans tezi yazmak çok eğlenceli de olabilir, çünkü günün sonunda uzun süre çalışılan ve buna bağlı olarak çok fazla kişisel çıkar içeren bir konudur.

Kitabın içeriği şu şekildedir:

  • Bilimsel tarz
  • Argümanlarınızı destekleme
  • Doğru alıntı
  • Yazma engellerinin üstesinden gelmek
  • Bir taslak oluşturma
  • Toplumsal cinsiyete duyarlı dil
  • Bilimsel bir metin yazmanın korku ve sorunlarla dolu bir dönem olarak hatırlanmamasını sağlamak için bu kitap, bazı temel esasları açıklamayı ve şu anda hayatlarının bu zor aşamasında olanlara yöntemlerle ilgili ipuçları ve yaklaşımlar sunmayı amaçlamaktadır.

    Bilimsel Yazı