Gelişim Psikolojisi (Çocuk Psikolojisi)

ebook

By Yusuf Yilmaz

cover image of Gelişim Psikolojisi (Çocuk Psikolojisi)

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Ergenlik ve çocukluk döneminde gelişim psikolojisinin temelleri

Küçük bir çocuğun gelişimi sadece büyüleyici değil, aynı zamanda inanılmaz derecede karmaşıktır. Çocuklar, daha zor olamayacak gelişim aşamalarından geçerler. Bunlar, bu küçük varlıkların yalnızca yaşamlarının ilk yıllarında tırmanmak zorunda oldukları değil, aynı zamanda tüm yaşamlarını şekillendirecek olan gerçek dağlardır. Ancak çocuklar bu gelişim aşamalarından tek başlarına geçmezler.

Çocuğun ebeveynleri, çocuğun psikolojik gelişiminde çok merkezi bir rol oynar. İlk büyük engeller aşıldığında ve ilk başarılar kaydedildiğinde her zaman oradadırlar. Bununla birlikte, küçük çocukların gelişimi her zaman olumlu değildir: bu çocukların hayatlarının geri kalanını etkileyebilecek sorunlar ortaya çıkabilir; sonuçta, çocukluk her yetişkin yaşamının temelidir.

Kitap aşağıdaki konuları kapsamaktadır:

  • Psikolojik gelişim neden önemlidir?
  • Çocuğun yaşamının ilk yılları
  • Ahlaki oluşum ve öz saygı
  • Günümüzde çocukluk ve ergenlik
  • Gelişimsel sorunlar
  • Genetik ve çevresel faktörler
  • Ebeveynler çocukları nasıl destekleyebilir?
  • Ebeveynlerin, kendi çocukları aniden gelişimsel sorunlar yaşadığında önlerindeki engeller karşısında umutsuzluğa kapılmaları alışılmadık bir durum değildir. Bu durum çocukluk döneminin zor geçmesine neden olur ve aile içi ilişkiler de bu tür sorunlardan büyük zarar görebilir.

    Bu kitap, çocukların bu sorunlardan neden sorumlu tutulamayacağını tam olarak açıklamayı amaçlamaktadır. Aksine, gelişim yolunda olabilecek tüm tehlikelerden korunmalıdırlar. Bu tam da her ebeveynin farkında olması gereken bir durumdur.

    Bu kitap, gelişim psikolojisinin temellerini anlamanıza kesinlikle yardımcı olacaktır.

    Gelişim Psikolojisi (Çocuk Psikolojisi)