Allah'a İnanırlar Ama Güvenmezler

ebook

By Cüneyt Alphan

cover image of Allah'a İnanırlar Ama Güvenmezler

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Bütün insanlık tarihinde egemenlerin, iktidarların ve güçlülerin toplumu yönetmek, istedikleri hizaya getirmek ve kendi iktidarlarını sürdürmek için, inanç, etnik ve evrensel değerlerin istismarıyla ilgili Gazeteci-Yazar Cüneyt Alphan; yazdığı tez, araştırma ve incelemelerle aslında pek çok muktedirin Allah'a inandığını ama güvenmediğini de ortaya koymaktadır.

Alphan; Filozof Hobbes'in; "İnsanların başına gelen belaların başlıcası mal-mülk tutkusundandır. Ayrıca güçlü bir avuç insanın başkalarını buyruk altına almasıyla da insanlar arasındaki kölelik-efendilik ilişkileri ortaya çıkmıştır." Ve devamında; "İnsanlara yasaları koymak için tanrılar gerek." Tespitinden yola çıkarak, egemenlerin ölülerin iktidarı üzerine kendi iktidarlarını sürdürdüklerinin tespitini de yapmaktadır.

Cumhuriyet kurulduğu günden bugüne değin özellikle sağ iktidarların, buna Ak Parti iktidarı da dâhil, etnik, inanç ve mülkiyet sömürüsünü nasıl yaptıklarını, iktidara nasıl geldiklerini ve iktidarlarını yarattıkları "öcüler" üzerinden nasıl sürdürdüklerini bütün yönleriyle ortaya koyan Alphan; adeta iktidarların fotoğrafını çekmektedir.

Ülkede yaşanan en başta ağır hak ihlallerinden olan KHK sorunu, Kürtlere uygulanan 100 yıllık ambargo, geçmişten günümüze gelen tarikat/cemaatlerin tüm dinlerdeki ağırlığı ve rolünü de ortaya koyan Alphan; İslam tarihinde putlaştırmanın serüvenini tüm çıplaklığıyla ortaya sermektedir.

Ülkedeki medyanın acınası durumuyla ilgili Alphan; Alman Filozof Arthur Schopenhaur'dan; "Sanki para lanetlenmiş gibi görünmektedir, çünkü öyle veya böyle para için yazmaya başlar, başlamaz, her yazar derhal soysuzlaşmaktadır. Onur ve para aynı kesede bulunmaz." Tespitine yer vermektedir.

Elinizdeki bu mütevazi çalışmadan geçmiş, şu an ve geleceğe dair dolu dolu kıymetli bilgilerle karşılaşacağınıza inanıyoruz.

Filistin Lideri Arafat:

"Akıl kuvvetten üstündür. Hepimiz akıllıca hareket edersek barışa bir engel yerine, barışta bir ortak oluruz. Zaferi borular çalarak kutlayabilirsiniz ama boru çalmak sofraya kahvaltıyı getirmek demek değildir."

Caligula: "Özgürlüğünden vazgeçmek, insan olma niteliğinden, insanlık haklarından, hatta ödevlerinden vazgeçmek demektir." diyor.

Tarih, sadece zalimleri değil, zulmün karşısında susanları da bağışlamadığını bilmezler mi?

1841'de ünlü bir şair şöyle demiş: "Zamanımızın Tanrısı paradır ve Bay Rothschild de onun peygamberi" diye.

Thomos Hobbes; "İnsanlar bir takım evcil hayvanlar sürülerine bölünmüştür, her birinin başında da onu parçalayıp yemek için koruyan bir baş vardır."

Allah'a İnanırlar Ama Güvenmezler