Cleopatra

ebook Het andere verhaal

By Henry Rider Haggard.

cover image of Cleopatra

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Stap in het verre verleden met dit betoverende actie-avonturenverhaal van één van de meesters van dit genre, Henry Rider Haggard.

In de 19de eeuw worden in een graftombe op het gemummificeerde lichaam van Harmachis, rechtstreekse afstammeling van de farao's, drie papyrusrollen aangetroffen. Vanuit zijn vergeten graf vertelt de Egyptische koning zijn levensverhaal.

Het verhaal speelt zich af in het Ptolemeïsche tijdperk van de oude Egyptische geschiedenis en draait om het voortbestaan van een nobele bloedlijn uit de dynastie die wordt beschermd door het priesterschap van Isis. De hoofdpersoon Harmachis (de levende afstammeling van de bloedlijn van de farao) krijgt van het mysterieuze priesterschap de opdracht om de vermeende bedrieger Cleopatra omver te werpen, de Grieken en Romeinen te verdrijven en Egypte terug te brengen naar zijn gouden tijdperk.

Dit is het verhaal van de laatste en beroemdste heerser van Egypte, gezien door de ogen van Harmachis, een lid van het koninklijk huis van Egypte.
Hamarchis observeert de successen en mislukkingen van Cleopatra en kijkt naar haar en zijn eigen wanhopige strijd om Egypte in haar oude glorie te herstellen.
De charismatische Cleopatra zelf wordt tot leven gebracht met sprekende dialogen en aandacht voor detail.

Een rijke en levendige studie van deze periode en van de personages die betrokken zijn bij dit beroemde verhaal.
Met deze vertaling in het Nederlands wordt nieuw geblazen in een prachtig oud verhaal en in oude geschiedenis.

Vertaling: alle rechten voorbehouden door Fides Book Revival © 2023 – eerste druk

Cleopatra