Üç Silahşörler

ebook

By Alexandre Dumas

cover image of Üç Silahşörler

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

1625 yılı nisan ayında Meung kasabasında Şen Değirmenci Hanı yakınında bir kavga çıkar. Kavganın nedeni, GaskonyaIı olduğu belli Dartanyan adında tuhaf görünüşlü genç adamdır. Bu genç, şövalye olmayı hayal etmiş ama başaramamış olan babasının ona verdiği bir tavsiye mektubu ve uzun bir kılıçla, uyuz bir atın sırtında Paris'e gitmek üzere yola çıkmış; bu kasabaya kadar gelmişti. Genç, komik görünümü ile alay eden kasabalılarla dövüşür; Hancı ve adamlarının sopalarla saldırması üzerine bayılır. Hancı ile Kardinal'in adamları cebinde Kralın Muhafız Komutanı Treville'e yazılmış mektubu bulup alırlar.

Genç ayıldığında handan ayrılır; Paris'e ulaşır ve babasının dostu olan Mösyö de Treville'in karargâhını bulur. Ona başından geçenleri anlatır. Karargâhın avlusunda mektubu çalan adamı görüp peşine düşer ancak adamı yakalamak için koşarken iki kişiye çarpar, ardından bir mendil meselesi yüzünden üçüncü kişi ile tartışır; her biri birinden habersiz olarak onu düelloya davet eder. Bu kişiler ünlü silahşorlar Athos, Protos ve Aramis'tir. Dartanyan, düello için üçüne ayrı ayrı saat vermiştir.

Üç Silahşörler