ARAFTA BİR MEVSİM

ebook Kordelya · ROMAN

By SABAHATTİN ÖZKAN

cover image of ARAFTA BİR MEVSİM

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

1972-73 Yılları. İHO mezunu 18 yaşındaki genç Orhan, Mersin'de imamlığa başlar. İmamlık aslında yapmak istediği bir görev ya da iş değildir. Ama çalışması, hayatını kazanması da gerekmektedir. Onun asıl istediği üniversiteye gitmek, edebiyat okumak ve yazar olmaktır. Ancak üniversitenin okumak istediği fakültesi için mezun olduğu okulun diploması yeterli değildir. Bununn için klasik liseden fark derslerini vererek diploma alması gerekmektedir. Öteki yolu ise son sınıfı lisede tekrarlamak..

Orhan, liseye kaydını yaptırır ve okumaya başlar. Daha önceki hiçbir okulunun hiçbir sınıfında kız bulunmayan Orhan'ın yeni sınıfında pek az erkek, çok sayıda kız arkadaşı vardır. BUrası Orhan için yeni bir dünyadır. Burada öteki cinsi tanıyacaktır. Yakışıklı Orhan kızları tanımaya başlar ama hayatı da alt üst olmaya yüz tutar.

Artık sevdalı bir imam olan Orhan, camideki ihtiyarlardan oluşan cemaatiyle okuldaki gençlerden oluşan sınıf arkadaşları arasında bocalamaya başlar. Mihrapla sevgili arasında ruhu karmakarışık olur. Bir yandan da aile ortamından uzaklığın, yalnızlığın derdiyle boğuşur. Ama bir keyfi vardır Orhan'ın. Yalnızlıkta kendi içine dalmak. Kendini tanımak. Kitaplarla haşir neşir olmak. Dünya yazarlarından bir cemaat oluşturmak kendine.

Orhan kendi dramını yaşayan tam bir roman kahramanıdır artık... Sevdiği kızla bir iyi bir fena durumu, üniversite sınavlarına hazırlanış vs vs... Yaşam yoğun bir mücadele demektir artık.

Üniversite sınavlarına girmiş sonuş beklemekteyken bir de sınavların iptali haberiyle alt üst olmuştur Orhan. Bu karmaşada 3'leme olacak romanın ilk cildi biter.

ARAFTA BİR MEVSİM