Saraciye Teknolojisi

ebook

By Ahmet Oğuzhan Deliktaş

cover image of Saraciye Teknolojisi

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Ahmet Oğuzhan Deliktaş, Saraciye Teknolojisi kitabında deri ve dericiliğe dair merak edilen her şeyi, en ince detayları ile anlatıyor. Tarihi çok eskilere dayanan bu zanaatın günümüzde geldiği nokta, kullanılan teknolojiler, üretilen ürünler ve pazarlama da dâhil olmak üzere saraciye alanına dair ne varsa bu kitapta bulmak mümkün.

İzmir doğumlu Ahmet Oğuzhan Deliktaş, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Deri Teknolojisi Bölümü'nden mezun oldu. 2022 yılında Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Anabilim Dalında "Deri Çanta Üretiminde Tersine Mühendislik Uygulamaları" başlıklı yüksek lisans tez çalışmasını tamamlayan yazar, aynı alanda doktora eğitime devam etmektedir.

Endüstriyel saraciye üretiminde kullanılan birçok yöntem, ürün, ekipman, makine, malzeme, ergonomi, sistemler ve süreçler Saraciye Teknolojisi kitabında derlenmiş ve okurlara sunulmuştur. Yaklaşık iki yıl süren araştırma, yüzlerce kitap ve makale üzerinde yapılan kaynak taraması sonucunda elde edilen bulgular da bu kitaba ilave edilmiştir. Endüstriyel olarak türünün ilk örneği olan bu kitap, hiç şüphesiz gelecekteki sayısız akademik ve teknik çalışmaya da yol gösterecektir.

Saraciye Teknolojisi